Litet test med AdSense på Miniatlas

Under några veckor framöver kommer jag köra ett litet test med AdSense på Miniatlas under översiktssidorna för länder och städer. Tanken är att experimentera med hur väl en sådan enhet konverterar och sedan kunna använda denna data i utvecklingen av nästa version av webbplatsen.

Exempel på en AdSense-enhet (på översiktssidan för Paris)

Exempel på en AdSense-enhet (Paris)

Planen är i dagsläget inte att finansiera den framtida Miniatlas med annonser, istället skulle jag vilja använda ett flertal olika intäktskällor där kravet är att en intäktskälla även ska tillföra någon form av värde till besökaren. Ett sådant värde kan t.ex. vara att hjälpa denne att hitta det billigaste hotellet på en viss destination. Helt fri från annonser kommer Miniatlas dock inte vara.

Tyvärr får man enligt Googles programpolicy för AdSense inte dela med sig av klickfrekvenser eller annan statistik (punkt 7.b i Googles policy), varför jag inte kommer kunna dela med mig av några siffror kring experimentet här på bloggen. Vad jag däremot kommer göra här på bloggen är att utvärdera AdSense som potentiell framtida intäktskälla för Miniatlas.

Du kan se ett exempel av dessa annonser på denna översiktssida om Sverige.

Etiketter: , ,

blog comments powered by Disqus