Arkiv för kategori ‘Övrigt’

Idén om en interaktiv atlas föds

söndag, 30 augusti, 2009

kommentarer resatillberlinJag har under ett par år drivit ett antal enklare reseguider till städer som Berlin, Paris, London och ett antal till i syfte att experimentera med sökmotoroptimering, landningssidor, design och mycket mer.

Olika reseguider har presterat olika väl på många olika plan, men något som verkligen fick mig att fundera var kommentarerna på en av dem. Undersidan fakta om TysklandResa Till Berlin drog nämligen till sig kommentarer i högt tempo och utvecklades utan min inblandning mer till ett forum för ungdomar än till en informationssida om Tyskland. Det visade sig att geografisk fakta kunde engagera i en utsträckning som jag inte insett innan!

Det var ur dessa kommentarstrådar den första tanken bakom Miniatlas föddes. Tänk om man kunde bygga en atlas över hela världen som kunde skapa samma engagemang och diskussion? Just interaktiviteten kommer bli en viktig komponent i nästa version av Miniatlas. Hur man kan vidareutveckla detta och skapa interaktion och engagemang kring geografisk data är något som jag kommer stöta och blöta här på bloggen en hel del framöver.

Ta en stund och läs igenom kommentarerna på Resa Till Berlin, det är många gånger både extremt underhållande och fascinerande. Någonstans där döljer sig en ny generation där man lär genom att interagera och utvecklas genom att dela med sig.

Jag har tidigare skrivit om dessa kommentarer på min blogg om affärer på internet, kika gärna in där och följ den intressanta diskussion som utvecklade sig!

Välkommen

onsdag, 26 augusti, 2009

Välkommen till Miniatlas utvecklingsblogg. Här kommer jag kontinuerligt dela med mig av hur utvecklingen av Miniatlas fortgår. Jag strävar efter att alltid vara så transparenta som möjligt och målet är att ge en så komplett inblick i utvecklingsprocessen som det bara går.

Miniatlas utvecklingsblogg är uppdelad i tre olika kategorier: Design, teknik och marknadsföring.

  • Design Artiklar om alla de designval som tas. Om vad jag gör för att öka antalet sidvisningar per besökare, om olika navigationslösningar och om optimering av landningssidor.
  • Teknik Artiklar om databaser, om tekniska lösningar för att minska laddningstider och om nya funktioner. Artiklar om allt det som surrar under huven helt enkelt.
  • Marknadsföring Artiklar med besökstatistik från Google, om aktiviteter för att få in trafik och om spännande nya sätt att nå ut på.

Den här bloggen är till för att jag ska kunna lufta idéer och experiment på Miniatlas och få er feedback på det jag gör, två viktiga inslag kommer därför vara omröstningar av olika slag samt diskussionen i kommentarerna.

Återigen, varmt välkommen!

Mer om Miniatlas utvecklingsblogg